ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ(φόρτισης) « Ο Κόσμος Των Υπολογιστών « blog 2frogs.gr
2frogs
Αρχείο
Επικοινωνία
Όροι
greek | english
ΣΥΜΠΤΩΜΑΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑΣ(φόρτισης)

Category: Ο Κόσμος Των Υπολογιστών
Author: 2frogs | Τετάρτη, 27th Ιούνιος 2012

Αντιμετώπιση προβλημάτων της τροφοδοσίας ουσιαστικά σημαίνει απομόνωση της παροχής ως την αιτία των προβλημάτων μέσα στο σύστημα και, αν χρειαστεί, αντικατάστασή της

ΠΡΟΣΟΧΗ

Δεν συνιστάται  ένας άπειρος χρήστης να ανοίξει ένα τροφοδοτικό για να κάνει τις επισκευές λόγω των επικίνδυνα υψηλών  τάσεων. Ακόμα και όταν αποσυνδεθούν τα  τροφοδοτικά μπορούν να διατηρήσουν επικίνδυνη τάση.

Τα συμπτώματα που θα πρεπει να σας ανησυχήσουν:

1. Η φωτεινή ένδειξη του τροφοδοτικού σας δεν ανάβει, όταν το συνδέετε στο ρεύμα

@μην το ξαναχρησιμοποιήσετε, το να σβήσει ή να τρεμοπαίξει, σε σύνδεση, μπορεί να σας στοιχίσει την μητρική σας.

2.Το τροφοδοτικό σας ζεσταίνεται υπερβολικά, είτε γιατί είναι ελαττωματικό είτε γιατί δεν είναι το κατάλληλο. Δυστυχώς τα τροφοδοτικά μοιάζουν αρκετα μεταξύ τους και ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ να ταιριάζει το βύσμα απλά, πρέπει να ελεγχετε πάντα την σωστή τάση, όπως ακριβώς την έχει ο ορίσει ο κατασκευαστής του laptop σας.

@το βγάζετε αμέσως από το ρεύμα, ελέγχετε του λόγου το αληθές, για την τάση, και περιμένετε να πέσει η θερμοκρασία του. Αυτό δεν είναι λύση βέβαια, απλά μια προστασία για τα χειρότερα.

3.Το Laptop σας δεν μοιάζει ποτέ να φορτίζει 100%. Μπορεί να έχουμε ένα ελαττωματικό στέλεχος στην μπαταρία μας εξ αιτίας της χαμηλής τάσης  του τροφοδοτικού, είτε γιατί είναι χαλασμένο είτε γιατί δεν είναι απλά το σωστό τροφοδοτικό. Σημειώστε ότι η λάθος υψηλότερη τάση, σταδιακά θα επιφέρει και αυτή αποτυχία φόρτισης των στελεχων της μπαταρίας.

@ξαναελέγξτε αν έχετε τις σωστές τάσεις. Αν δε έχετε τον παλιό σας φορτιστή, ώστε να τον αντιπαραβάλλετε, ανατρέξτε στα on-line specs του laptop σας και διαβάστε από εκεί τις σωστές τάσεις.

4.Το Laptop σας ξαφνικά απενεργοποιείται. Υπάρχει πρόβλημα στο σημείο υποδοχής του βύσματος τροφοδοσίας ή και στο σημείο ένωσης του καλωδίου, συνήθως από τα αλεπάλληλα “τσακίσματα” στο σημείο.

@Κουνήστε ελαφρά την υποδοχή και δείτε αν επανέρχεται σε φόρτιση. Το πρόβλημα απαιτεί αλλαγή βύσματος εσωτερικά.

Μια αλλαγή φορτιστή ή μία αλλάγή στο βύσμα τροφοδοσίας είναι πλέον πολύ οικονομική και προστατεύει το Laptop σας από πολύ δαπανηρότερες έως μοιραίες βλάβες.

Ελπίζω να βοήθησα στις απορίες σας.

Ελένη Μουζεβίρη

Software Engineer IT

https://www.facebook.com/pages/2frogs/195217297378







Connect  
Sign Up for Our Newsletter Today!



 

 
Web TV  


Steve Jobs Stanford Commencement Speech