Ετοιμάζω τον υπολογιστή μου για διακοπές « Ο Κόσμος Των Υπολογιστών « blog 2frogs.gr
2frogs
Αρχείο
Επικοινωνία
Όροι
greek | english
Ετοιμάζω τον υπολογιστή μου για διακοπές

Category: Ο Κόσμος Των Υπολογιστών
Author: 2frogs | Παρασκευή, 13th Ιούλιος 2012

Notepad + + : Είναι μια από τις πιο κοινές εφαρμογές  λόγω της δυνατότητας προσαρμογής του .Mπορεί να χρησιμοποιηθεί από την πληκτρολόγηση κώδικα έως τις απλές σημειώσεις.

WinSCP : Εάν κάνετε οποιοδήποτε μεταφορά προς ή από έναν διακομιστή, ελέγξτε το πολύ ασφαλές WinSCP.

SumatraPDF : αντικαταστήστε το πολύ βαρύ Adobe Reader με το πολύ ελαφρύτερο και ικανότερο SumatraPDF.

LibreOffice : Οχι άλλα χρήματα για το Microsoft Office! Επιλέξτε  LibreOffice για να δημιουργήσετε έγγραφα, υπολογιστικά φύλλα και παρουσιάσεις.

Google Chrome : το Google Chrome – είναι τόσο γρήγορο και ελαφρύ.

Firefox : τελευταίa έχει κάποια προβλήματα που σχετίζονται με τις διαρροές μνήμης και γενικά επιβραδυμένη  συμπεριφορά. Για να είμαστε δίκαιοι όμως, έχει τα πιο τέλεια  plug-ins.

Thunderbird : Κομψό, ελαφρύ και με υψηλή δυνατότητα προσαρμογής. Μπορεί να συνδεθεί με σχεδόν κάθε λογαριασμό σας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου , μπορείτε να προσθέσετε πολλαπλούς λογαριασμούς και να προσαρμόσετε αντίστοιχα διαφορετικές ρυθμίσεις και υπογραφές.

Pidgin : Αν έχετε πολλαπλούς λογαριασμούς messenger τότε ένας εύκολος τρόπος για να διαχειριστεί όλα αυτά είναι το Pidgin, ένα μεγάλο εργαλείο συνομιλίας που σας επιτρέπει να συνδέσετε πολλαπλούς λογαριασμούς – ακόμα και στο IRC – και να διαχειρίζεστε άμεσα τα μηνύματά σας. Με  πρόσβαση σε ένα ευρύ φάσμα  επεκτάσεων, μπορείτε να μετατρέψετε το Pidgin στο απόλυτο μηχάνημα IM και να το χρησιμοποιήσετε με Chat του Facebook με ενσωμάτωση των  κοινοποιήσεων .

Skype : Ακόμα κι αν η Microsoft εξαγόρασε το Skype, η εφαρμογή εξακολουθεί να είναι αρκετά έξυπνη και γρήγορη!

Dropbox : Ένα από τα πολύ αγαπημένα μου προγραμματάκια  για την ανταλλαγή εγγράφων και άλλων αρχείων.

Virtualbox : Αν θέλετε να παίξετε πχ.με το Linux διανομή ή ακόμα και να τρέξετε άλλα Windows μέσα από τα Windows σας, υπάρχει ένα δωρεάν πρόγραμμα που ονομάζεται Virtualbox που εικονικά δημιουργεί  έναν υπολογιστή στο εσωτερικό του υπολογιστή σας ο οποίος να τρέχει με  λειτουργικό σύστημα της επιλογής σας.

TeamViewer : Εάν θέλετε να έχετε πρόσβαση σε κάποιον άλλον υπολογιστή ή να παρέχετε τεχνική υποστήριξη στους φίλους και την οικογένειά σας, το TeamViewer θα κάνει ακριβώς αυτό. Είναι δωρεάν αν το χρησιμοποιείτε για μη εμπορικούς σκοπούς.

7-Zip : Το βοηθητικό πρόγραμμα αποσυμπίεσης των Windows δεν είναι αρκετό για να χειριστεί πολλούς τύπους αρχείων. Ευτυχώς, έχουμε 7-Zip, το οποίο είναι συμβατό με σχεδόν κάθε τύπο αρχείου. Χρησιμοποιώντας 7-Zip, δεν μπορείτε να εξάγετε μόνο τα αρχεία, αλλά να τα συμπιέσετε, πάρα πολύ.

VLC : Μία από τις πιο δημοφιλείς συσκευές αναπαραγωγής πολυμέσων εκεί έξω είναι το VLC γιατί, ας το παραδεχτούμε, το Windows Media Player είναι χάλια. Έρχεται μαζί με όλα τα codecs που θα μπορούσε να χρειαστεί κάποιος.

Picasa : Το Picasa έχει αποδειχθεί ξανά και ξανά ότι μπορεί να χειριστεί όλες τις εικόνες σας και τη διαχείρισή τους σε οργανωμένες φακέλους, ακόμα και να τις αποστείλετε σε τοποθεσίες όπως το Facebook και το Flickr. Για την καλύτερη διαχείριση των φωτογραφιών σας από τη φωτογραφική μηχανή σας, ελέγξτε τα apps του Picasa με τις πολλές ικανότητές του.

iTunes : Ακριβώς όπως πρέπει να οργανώσετε τις φωτογραφίες σας, πρέπει να οργανώσετε τη μουσική σας βιβλιοθήκη. Ακόμα κι αν δεν έχετε ένα iPod ή  iPhone, το iTunes είναι απαραίτητο. Με μια εκτεταμένη βιβλιοθήκη και ένα καλαίσθητο interface, κάνει την οργάνωση της μουσικής σας, παιχνιδάκι.

Paint.NET : Το GIMP είναι αγαπημένο αλλά και υπερβολικό Το Paint.NET είναι για όσους θέλουν κάτι παραπάνω από την απλή ζωγραφική χωρίς να θέλουν να γίνουν γραφίστες!

Το Microsoft Security Essentials : Δωρεάν σύστημα ασφαλείας για τα Windows από την ίδια την Microsoft, που δείχνει να πηγαίνει καλά. Στο κατω κατω ποιο άλλο anti virus να ξέρει καλύτερα τα Windows;

Malwarebytes : Για το κακόβουλο λογισμικό που θα μπορούσε να εγκατασταθεί στο σύστημά σας. Το Malwarebytes με μία εύκολη σάρωση μπορεί να κοιτάξει πίσω από το σύστημά σας και να το επαναφέρει στα ίσια του!

Tελευταίο και σημαντικό: μην ξεχάσω να κατεβάσω μερικά βιβλία, 2-3 αγαπημένες ταινίες και να πάρω ένα καλό cooler pad  http://sales.2frogs.gr/newsletters/dpcooler.html και καλό μας καλοκαίρι!







Connect  
Sign Up for Our Newsletter Today!



 

 
Web TV  


Steve Jobs Stanford Commencement Speech