Συμπίεση αρχείων με 7zip « Ο Κόσμος Των Υπολογιστών « blog 2frogs.gr
2frogs
Αρχείο
Επικοινωνία
Όροι
greek | english
Συμπίεση αρχείων με 7zip

Category: Ο Κόσμος Των Υπολογιστών
Author: 2frogs | Παρασκευή, 20th Ιούλιος 2012

Ένα από τα καλύτερα δωρεάν προγράμματα συμπίεσης αρχείων είναι το 7zip. Το λειτουργικό σύστημα των Windows έχει το δικό του ενσωματωμένο στο πρόγραμμα της συμπίεσης, αλλά μερικές φορές μπορεί ο χρήστης να θέλει λίγο περισσότερο έλεγχο πάνω στις επιλογές, όπως το ποσό της συμπίεσης και ορισμένες άλλες βελτιώσεις.

Στην εικόνα εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου ‘Add to Archive’ , το οποίο μπορεί να δει ο χρήστης με δεξί κλικ σε ένα αρχείο ή φάκελο και να επιλέξει 7Zip από το μενού:

 

Εδώ ο χρήστης μπορεί να ελέγχει την ποσότητα της συμπίεσης, να χωρίσει το συμπιεσμένο αρχείο για να μεταφερθεί πάνω από πολλαπλά μέσα και ακόμα να επιλέξει να κρυπτογραφήσει το συμπιεσμένο αρχείο με έναν κωδικό πρόσβασης, λειτουργίες που δεν γίνονται με το πρόγραμμα διαχείρισης συμπιεσμένων φακέλων των Windows!

Το 7Zip μπορεί επίσης να χειριστεί τις περισσότερες μορφές συμπιεσμένων αρχείων, μπορεί να κάνει RAR, GZIP, TAR και πολλά άλλα. Συνήθως οι μορφές που χρησιμοποιούνται είναι τα ZIPκαι RAR αρχεία, αλλά υποστηρίζονται και μορφές για Mac και Linux.

Το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο χαρακτηριστικό του 7Zip είναι το δεξί κλικ στο μενού επιλογών. Με δεξί κλικ σε οποιοδήποτε αρχείο, ομάδα αρχείων ή φακέλων το 7Zip θα εμφανιστεί. Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να τοποθετήστε το ποντίκι πάνω από την ετικέτα 7Zip και θα εμφανιστεί ένα άλλο μενού με επιλογές για 7Zip από τις οποίες μπορούν να επιλεγούν όσα εμφανίζονται στην εικόνα:

 

Η συμπίεση αρχείου και η συμπίεση φακέλου είναι ένας γρήγορος και εύκολος τρόπος για να αρχειοθετηθούν τα παλιά αρχεία έτσι ώστε να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο, καθώς και ένας απλός τρόπος για να επισυναφθεί ένας φάκελος σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Απλά γίνεται συμπίεση και επισύναψη σαν ένα κανονικό αρχείο. Το άτομο που λαμβάνει το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μπορεί να το «αποσυμπιέσει» χρησιμοποιώντας το Windows Compressed Folders, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τη συμβατότητα. Το 7Zip έρχεται σε 32 και 64-bit εκδόσεις των Windows και είναι ένα μικρό με μέγεθος λήψης 1 MB.

Κάντε κλικ εδώ για να αποκτήσετε δωρεάν το δικό σας αντίγραφο από το καλύτερα δωρεάν πρόγραμμα συμπίεσης: 7zip







Connect  
Sign Up for Our Newsletter Today!



 

 
Web TV  


Steve Jobs Stanford Commencement Speech