Τι είναι το VoIP; « Ο Κόσμος Των Υπολογιστών « blog 2frogs.gr
2frogs
Αρχείο
Επικοινωνία
Όροι
greek | english
Τι είναι το VoIP;

Category: Ο Κόσμος Των Υπολογιστών
Author: 2frogs | Πέμπτη, 12th Ιανουάριος 2012

Voice over IP ή VoIP είναι υπηρεσία τηλεφωνίας με την οποία μπορεί κάποιος να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις μέσω ψηφιοποίησης της ομιλίας και μεταφοράς της πάνω από δίκτυο δεδομένων, με χρήση συγκεκριμένου πρωτοκόλλου (Internet Protocol – IP). Σε μερικές περιπτώσεις τα “πακέτα φωνής” δρομολογούνται και μέσω του Internet.

Με τη συγκεκριμένη τεχνολογία το κόστος των κλήσεων είναι σημαντικά χαμηλότερο,. Σήμερα, αρκετές εταιρείες προσφέρουν τηλεφωνική υπηρεσία VoIP.

Δυνατότητα Πραγματοποίησης Κλήσεων

Η εταιρεία που παρέχει την υπηρεσία οφείλει να ενημερώσει τους πελάτες της για τη δυνατότητα κλήσης υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, συνδρομητών άλλων δικτύων και υπηρεσιών καττλόγου. Σημειώνεται ότι η παροχή των παραπάνω διευκολύνσεων έγκειται στην διακριτική ευχέρεια της εταιρείας.

Τηλεφωνικές Συσκευές

Ανάλογα με την εταιρεία, ο πελάτης είτε μπρεί να χρησιμοποιήσει τις κλασικές τηλεφωνικές συσκευές είτε πρέπει να προμηθευτεί τις ειδικές “VoIP συσκευές”. Θα πρέπει να ζητήσει από την εταιρεία να τον ενημερώσει σχετικά.

Διακοπή Ρεύματος

Η παροχή της υπηρεσίας VoIP εξαρτάται από την ευρυζωνική σύνδεση και ενδεχομένως από τη σύνδεση στο Ίντερνετ. Κατά συνέπεια, σε περίπτωση διακοπής του ρεύματος, υπάρχει πιθανότητα να διακοπεί η λειτουργία της υπηρεσίας. Ένας πιθανός τρόπος αντιμετώπισης του συγκεκριμένου προβλήματος έιναι η πρόβλεψη εναλλακτικής τροφοδοσίας με μπαταρίες, UPS κλπ.

Πως μπορεί να υπάρχει ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση μέσω του υπολογιστή;

Ένας τρόπος για να έχει ο πελάτης ασύρματη ευρυζωνική πρόσβαση στον υπολογιστή, είναι να απευθυνθεί στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και να κάνει χρήση των προϊόντων που διαθέτουν μέσω των δικτύων τους 3G και GPRS, εφαρμόζοντας στον υπολογιστή τους μια μικρή συσκευή (USB stick ή data card).

Υπάρχει η δυνατότητα σύναψης σύμβασης με μηνιαία προκαταβολή παγίου, ή η αγορά προπληρωμένης χρήσης για πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Η σύμβαση που θα συνάψει μπορεί να έχει ως βάση την ογκοχρέωση ή την χρονοχρέωση.

Στην πρώτη περίπτωση χρεώνεται με ένα πάγιο μηνιαίο τέλος και έχει τη δυνατότητα να ¨κατεβάσει¨ δωρεάν μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό Mbytes, και συγκεκριμένη χρέωση για κάθε Mbyte που “κατεβάζει” πάνω από αυτό τον αριθμό. Στη δεύτερη περίπτωση χρεώνεται με ένα πάγιο μηνιαίο τέλος και έχει τη δυνατότητα να περιηγείται  στο διαδίκτυο μέχρι ένα συγκεκριμένο αριθμό ωρών και συγκεκριμένη χρέωση για κάθε ώρα πάνω από αυτό τον αριθμό.







Connect  
Sign Up for Our Newsletter Today!



 

 
Web TV  


Steve Jobs Stanford Commencement Speech